Regels

Problemen met en suggesties voor PC-Tutorials
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Regels

Bericht door ktf »

Om ICER.nl voor iedereen leuk te houden hebben we enkele regels opgesteld. We vragen elke gebruiker zich hieraan te houden, we zijn er van overtuigd dat dit zeker mogelijk is.

Op ICER.nl is het verboden berichten te posten met daarin:
  • Warez (het up- én downloaden van auteursrechtelijk of copyright beschermd materiaal)
  • Schokkend materiaal / Porno
  • Spam / reclame
  • Andere (bij de Nederlandse wet) illegale zaken
  • Links naar bovengenoemde punten
  • Het schenden van auteursrecht met een post (zie verklaring hieronder)
Volgens de Auteursrechtwet 1912 is het verboden zonder toestemming van de rechthebbende materiaal te kopieren. Hierop zijn echter enkele uitzonderingen, waaronder het zogenaamde publieke domein en het citaatrecht. Het publieke domein is alles wat vrijgegeven is of waarvan geen echte auteur is aan te wijzen. Een voorbeeld van vrijgegeven materiaal zijn de meeste afbeeldingen op wikipedia. (staat in de auteursrecht vermelding eronder)

Daarnaast is er ook het citaatrecht. Je kunt er meer over lezen in dit wikipedia-artikel. Het houdt in dat je korte fragmenten van een gepubliceerd werk mag citeren om het te bespreken volgens bepaalde richtlijnen in de wet. Onder citeren wordt hier mede begrepen het citeren in de vorm van persoverzichten uit in een dag-, nieuws- of weekblad of tijdschrift verschenen artikelen, dus je mag (korte) stukken uit een nieuwsbericht citeren of de kern ervan overnemen: nieuws is van iedereen, het artikel dat eromheen geschreven is niet.

Multiple Accounts
Om ICER.nl overzichtelijk te houden, geldt hier de regel dat één persoon maximaal één account mag hebben. De gast-gebruikers vragen wij om steeds vanaf dezelfde naam te posten. Als je per ongeluk als gast hebt gepost terwijl je geregistreerd bent (je bent vergeten in te loggen) dan kun je een mod vragen het bericht over te zetten. Probeer het de volgende keer niet te vergeten ;) Daarbij moet je als je als gast post een vakje met tekens overtypen, dus waarschijnlijk gaat er dan al een belletje rinkelen...

Taalgebruik
Om het forum leesbaar te houden gebruiken we op ICER.nl normaal ABN. Dit houdt in dat MSN-taal, dialecten en/of straattaal ook niet toegestaan zijn. Let ook zeker op de volgende dingen:
  • CAPS-LOCK NIET AAN LATEN STAAN BIJ HET SCHRIJVEN VAN EEN REACTIE.
  • het niet gebruiken van leestekens wat nogal irritant leest het is een kleine moeite om te doen en het is voor veel lezers prettiger gebruik dus de nodige leestekens in je posts
  • Schelden, vloeken en beledigen is niet toegestaan. Om in computertermen te blijven: flamen of zelfs een hele flamewar is niet toegestaan. :)
  • Als je een goed, snel en duidelijk antwoord op je vraag wilt kun je het beste je vraag zo uitgebreid en duidelijk mogelijk stellen.
Afbeeldingen en layout
Het plaatsen van afbeeldingen op het forum is toegestaan zolang de afbeeldingen niet breder zijn dan 640 pixels. Deze limiet is bepaald vanwege de layout van het forum en eventuele problemen die op kunnen treden bij bredere plaatjes.

Gebruik bij voorkeur ook een eigen host, en niet de "bijlage"-functie van het forum.

Onderbouw je mening
Probeer altijd je mening te onderbouwen. Kritiek leveren mag, maar beargumenteer je reactie.


Wij wensen je veel plezier op ICER.nl!
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)
Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: Regels

Bericht door ktf »

De regels zijn geupdate.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)
Plaats reactie