Waarom deze site?

Problemen met en suggesties voor PC-Tutorials
Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Waarom deze site?

Bericht door ktf » 28 feb 2007 17:46

PC-Tutorials.nl bestaat nu al meer dan 1 jaar, en daarom ga ik even uitleggen waarom wij hiermee begonnen zijn en wat ons doel is.

PC-Tutorials.nl heeft als doel het aanleggen van een grote databank met heel veel informatie over computers. Waarom? Omdat wij vonden dat die er nog niet was. Wij wilden een centraal punt waarvanuit veel informatie over computers kon worden gehaald, waar dat nu nog verspreid over het hele internet ligt. Deze databank komt vol te staan met zogenaamde tutorials, een soort zelfstudielessen. Het publiek waar wij ons op richten is de gemiddelde student met interesse en een zekere basiskennis van computers.

Helaas ging dat niet zo voorspoedig als gedacht: We hebben nu nog steeds relatief weinig bezoekers, en om van een databank te spreken hebben we nog meer inhoud nodig. Daarvoor zijn wij zelf aan het werk, maar indien je niets te doen hebt kun je ons altijd helpen door een tutorial in te sturen met de functie 'Tutorial toevoegen'.

Dan hebben we ook nog ons woordenboek: ook onderdeel van de databank. Hier kun je termen opzoeken die je niet kent. Dat is natuurlijk ook wel handig op een site als de onze, omdat je anders natuurlijk snel de weg kwijtraakt.

Ons 2e doel is support: Daarvoor is dit forum. Hier willen wij mensen helpen met problemen met hun computer en ter ondersteuning van de inhoud van onze site, met aanvullend materiaal. Ook voor het nieuws gebruiken wij het forum, hoewel dat eigenlijk een bijzaak is.

Vervolgens hebben we ook nog weetjes en tools, maar die zijn eigenlijk ook bijzaak: Heb je een leuke dan is dat mooi meegenomen, maar belangrijk is het niet.

Ook belangrijk: onze manier van werken. Wij willen dat PC-Tutorials.nl gratis is en blijft. Wij zullen geen geld gaan vragen voor onze diensten. Wij gaan wel op kleine schaal reclame neerzetten, want we maken natuurlijk wel kosten die gedekt moeten worden. We willen wel een gebruiksvriendelijk interface hebben, en daarom zal deze reclame nooit overvloedig worden.

Dan komen meteen bij een ander belangrijk standpunt: Iedereen moet onze site kunnen bekijken. Wij gebruiken daarvoor een lichte site (niet teveel plaatjes, en alles maximaal gecomprimeerd) en we maken alles zo goed mogelijk compatible met alle browsers. PC-Tutorials.nl is daarom in Opera ontworpen, op meer dan 6 browsers (Opera, Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, Netscape, Firefox 1.5 en 2.0 en Konquerror) uitgebreid getest, en via http://www.browsershots.org op veel andere browsers getest en goed bevonden.

Dan de inhoud zelf: We willen alle tutorials duidelijk, en zonder spelfouten online hebben. Mocht je een spelfout vinden meldt dat dan. Daarbij vinden we het ook belangrijk aandacht te besteden aan de nieuwste technieken op het gebied van computers. Daarom worden sommige tutorials wel eens aangepast.

Als laatste vinden wij het belangrijk dat we een overzichtelijke, duidelijke, goed geordende website hebben, met alles in de juiste categorie. Dit wordt ook ondersteunt met de mogelijkheid voor een printvriendelijke versie: Zo kun je alles op papier nalezen.

Bedankt voor je aandacht.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie