Je grafische kaart (of PS3) mee laten helpen

Alles over BOINC: statistieken, projecten, programma's en icer-teamleden
Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Je grafische kaart (of PS3) mee laten helpen

Bericht door ktf » 13 jan 2009 09:53

Sinds ongeveer een jaar is het mogelijk je grafische kaart mee te laten helpen aan BOINC. Grafische kaarten kunnen namelijk ook rekenen zoals een processor en zijn daar vaak een heel stuk sneller mee. Er zijn helaas maar een aantal projecten waarbij je je grafische kaart kunt gebruiken. Je kunt helaas alleen meedoen als je een redelijk nieuwe grafische kaart hebt, en nVidia wordt meer ondersteund dan ATi.

Als je een nVidia kaart hebt kun je hier kijken of hij ondersteund is. Er zijn momenteel 2 projecten die nVidia kaarten ondersteunen, te weten GPUGrid (een project in de biologie, zoekt o.a. naar medicijnen voor verschillende ziektes zoals kanker) en SETI@home. (zoekt naar buitenaards leven) Aanmelden is heel simpel: installeer een BOINC versie 6.4.5 of nieuwer, installeer de nieuwste drivers voor je grafische kaart en meld je aan bij het project.

Als je een ATi-kaart hebt kun je meedoen met Folding@home. Folding is geen BOINC-project, dus je krijgt er geen BOINC-punten voor (en er is geen ICER-team voor) maar het is wel wetenschappelijk verantwoord (er wordt ook gezocht naar oplossingen voor medische problemen) Meer informatie vind je op http://folding.stanford.edu/Netherlands/Guide.

Als je een PlayStation 3 hebt kun je ook meedoen, Folding@home is daarvoor het eenvoudigst. Als je firmware 1.6 of nieuwer hebt staat er zelfs al een icoontje in de netwerk-kolom van XBM staan. Voor GPUGrid zul je iets meer werk moeten doen (maar GPUGrid is wel een BOINC-project) want je moet dan Linux voor de PS3 installeren en daar BOINC op draaien. Hoe je dat doet lees je hier.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie