S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Een forum met vanalles over games
Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Bericht door ktf » 23 apr 2007 14:36

Eindelijk, na 5 jaar wachten, is S.T.A.L.K.E.R. onder ons! S.T.A.L.K.E.R. is een shooter die zich afspeelt in en rondom de kerncentrale van Tjernobyl. Toen het computerspel werd aangekondigd sloeg het in als een bom: een enorm groot speelgebied (30 km2) dat voor het grootste deel echt bestaat en waar je kon doen en laten wat je zelf wilt, met fotorealistische omgevingen, een natuurgetrouw ecosysteem en nog een aantal andere factoren die het realisme de hoogte in dreven. Bij het uiteindelijke spel is het realisme iets gedaald ten opzichte van 5 jaar geleden, maar het is het wachten toch waard geweest.

Ondanks een aantal vervelende foutjes en een niet al te sterk verhaal blijft S.T.A.L.K.E.R. een zeer goede shooter. De beloofde 30 km2 is niet helemaal gehaald, maar het spel is toch qua vrijheid de concurrentie een grote stap voor. Deze vrijheid uit zich dan ook in het feit dat er 6 verschillende 'eindes' in het spel zijn, afhankelijk van je speelstijl. Het gedrag van je vijanden is beangstigend realistisch en je zult waarschijnlijk meerdere malen moeten vluchten doordat de vijand je te slim af is. De vijanden bestaan uit andere S.T.A.L.K.E.R.s en mutanten. Sommige mutanten hebben zelfs psychische krachten waardoor je soms uit het niets allerlei spullen naar je hoofd geslingerd krijgt of heel erg wazig gaat zien. Stalen zenuwen vereist!

Een belangrijk onderdeel in het spel is je uitrusting. Hiermee kan je steeds dichter bij de kerncentrale geraken door betere bescherming tegen straling. Ook zal je steeds krachtigere wapens nodig hebben. Je kunt de wapens van je verslagen tegenstanders oppakken, maar je kunt ze ook kopen bij handelaren. Hier kan je ook gelijk je spullen verkopen die je niet meer nodig hebt.

S.T.A.L.K.E.R. is niet helemaal geworden hoe het 5 jaar geleden werd voorgesteld, maar het is het wachten dus echt wel waard geweest. Iedere fan van shooters moet dit spel gewoon in zijn of haar collectie hebben!

Dit artikel werd ons beschikbaar gesteld door Metalspy
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie