Basic programmeren. Help!

Een forum voor programmeervragen
Plaats reactie
Listo
Newbie
Newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jun 2009 22:53

Basic programmeren. Help!

Bericht door Listo » 20 jun 2009 23:01

Hoi!

Ik heb de basic tutorials ff gelezen. Mijn complimenten, ik snap het nu aardig. Maar ik heb een vraag, ik heb een script gemaakt over me poes(Bokito heet hij xD), Maar ik weet wat ik meot doen als ik als antwoord Blauwe ogen kies.
Hier mijn script

Code: Selecteer alles

CLS
DO
PRINT "Welke kleur ogen heeft Bokito?"
INPUT "(G=grijs, B=blauw) ", antwoord$
LOOP WHILE (antwoord$ = "G")
PRINT "Goedzo, dat is het goede antwoord!"

END
Wat moet ik er nou bij zetten als iemand antwoord B kiest?

Ik hoop dat iemand me kan helpen;d

Listo

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: Basic programmeren. Help!

Bericht door ktf » 21 jun 2009 21:53

Nu je gebruikt een loop, dat klopt helaas niet. Tenminste, ik neem aan dat je niet wilt dat het programma oneindig lang de tekst Goedzo, dat is het juiste antwoord blijft herhalen? Een loop (of lus in het Nederlands) is bedoeld om iets een bepaald aantal keer te herhalen. Ik denk dat jij graag een keuze wilt maken: of er staat Goedzo, of er staat Nee, dat is verkeerd of zoiets. Daarvoor heb je een IF-constructie nodig. Het word dan zoiets als dit:

Code: Selecteer alles

CLS
DO
PRINT "Welke kleur ogen heeft Bokito?"
INPUT "(G=grijs, B=blauw) ", antwoord$
IF (antwoord$ = "G") THEN
PRINT "Goedzo, dat is het goede antwoord!"
ELSE
PRINT "Helaas, dat klopt niet"
ENDIF

END
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Listo
Newbie
Newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jun 2009 22:53

Re: Basic programmeren. Help!

Bericht door Listo » 22 jun 2009 20:59

Ok bedankt.(Ik had je tutorial nog eens doorgelezen en ik snapte het toen alweer:P)

Nu, wou ik c++ gaan doen, maar Borland doet raar. In het cmd schermpje had ik de plaats van bcc32.exe aangegeven. En dan krijg ik een error dat hij mij test.cpp niet kan vinden, maar hij staat er wel in, dat weet ik 100% zeker.

Mvg

Listo

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: Basic programmeren. Help!

Bericht door ktf » 22 jun 2009 23:04

Listo schreef:In het cmd schermpje had ik de plaats van bcc32.exe aangegeven. (...) maar hij staat er wel in, dat weet ik 100% zeker.
Je vraag is niet helemaal duidelijk... Wat bedoel je precies? Wat had je in plaats van bcc32.exe aangegeven? Waar staat ie zeker?
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie