draadloos internet modem

Plaats reactie
Gebruikersavatar
mollerpunker
ICER-junk
ICER-junk
Berichten: 691
Lid geworden op: 17 feb 2006 14:42
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

draadloos internet modem

Bericht door mollerpunker » 29 apr 2006 20:06

een vriend van me heeft kabel internet en hij heeft nu er een modem tussen gezet voor draadloos internet voor zijn laptop.het punt is dat zijn ip niet binnen komt op zijn laptop. anyone solutions?
1 tip steek geen kapot usb stekkertje in je poort :P je blaast alles op :D

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 29 apr 2006 20:17

zet een bol spiegeltje op de antene en mik die op de laptop
Afbeelding

Gebruikersavatar
mollerpunker
ICER-junk
ICER-junk
Berichten: 691
Lid geworden op: 17 feb 2006 14:42
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Bericht door mollerpunker » 30 apr 2006 09:03

dat werkt niet hij krijgt geen ip adres binnen.
maakt niet uit of hij er nu 10 cm of 10 meter van af staat.
1 tip steek geen kapot usb stekkertje in je poort :P je blaast alles op :D

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 30 apr 2006 16:07

staat zn draadloze netwerk ontvanger wel aan? Hij moet telkens als hij op internet wil zn draadloze netwerklijst vernieuwen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 11 mei 2006 15:31

Wat bedoel je nu weer met IP???

Dat heeft niets te maken met ontvangst! Bedoel je dat hij geen bereik heeft?

Ik ga ervanuit dat de ontvanger aan is. Zitten er nog andere computers aan het netwerk? Zoniet, sluit 'm eens bedraad aan en kijk of ie het doet. Vervolgens kun je de instellingen veranderen. Dat doe je door een IP in de adresbalk (dus daar waar nu http://www.pc-tutorials.nl staat) te tikken. (Bijv. 10.0.0.138). Dit IP staat waarschijnlijk in de handleiding. Vervolgens kom je in een instellingenscherm. Probeer even, ik hoor er nog wel van! :wink:
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Petertje261
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 41
Lid geworden op: 26 mei 2006 21:56

Bericht door Petertje261 » 26 mei 2006 22:54

WPA encryptie wil daar ook nog wel eens voor zorgen ... :)

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 15 jun 2006 14:42

Dit onderwerp hoort denk ik bij de netwerken
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie