draadloos netwerk met router

Plaats reactie
Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

draadloos netwerk met router

Bericht door ndm » 22 feb 2007 11:59

Hoe leg ik een draadloos netwerk met router aan?
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 22 feb 2007 12:56

Kun je niet eens wat duidelijk zijn? Wat is de bedoeling van het netwerk? Hoe is de opbouw? Vaak is het gewoon inpluggen en het werkt, dus dat zal het wel niet zijn. Iets duidelijker zijn dus.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 22 feb 2007 15:23

Ik dat iemand anders, bv mn zusje mijn sites kan bekijken door alleen maar ndm in te typen in haar url-balk
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 22 feb 2007 16:58

Kijk, dat is al een heel andere vraag! Je moet in je router bij DNS zijn, waar dat is hangt van je router af. Je kunt dit instellen door het adres van je router in te typen, dat is 10.0.0.138 of 192.168.0.1. Vervolgens moet je in de DNS instellingen aangeven dat de naam ndm bij jouw IP hoort, bijvoorbeeld 10.0.0.160 of 192.168.0.10. Dat laatste moet je zelf uitzoeken.

Succes!
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 22 feb 2007 17:36

Hoe kom ik aan mn ip?
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 22 feb 2007 20:20

Als het goed is kun je da checken door naar je Configuratiescherm te gaan, en daar ergens (afhankelijk van je instelling) naar netwerkverbindingen te gaan. Dubbelklik vervolgens op de verbinding waarvan je het IP wil weten, en ga naar de 2e tab. Daar zou het moeten staan.
Ik ging hier overigens uit van Windows
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Birgit
Gebruiker
Gebruiker
Berichten: 13
Lid geworden op: 26 apr 2007 20:32

Bericht door Birgit » 27 apr 2007 10:49

Zeg, dat kan ik zelfs al ;)
Haha maar ik weet veel meer niet wat jullie wel allemaal weten..

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 28 apr 2007 08:08

ndm werkt normaal gesproken niet zo met zijn router. Hij weet van sommige dingen veel, en van sommige dingen weinig. :P
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie