online zetten (en andere vragen)

Post hier alle vragen rond HTML, PHP, MySQL, Javascript, Perl etc., plaats hier sitechecks.of vraag om linkpartners
Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 24 apr 2008 20:23

- hoe kan ik hetgeen wat ik met html en php heb gemaakt online zetten? het liefst geen .nl want daar moet je toch geld voor betalen?

verder heb ik nog een vraag.
- welke progammeertalen/software moet je kennen/hebben om een 3d spel te kunnen maken? ik denk niet dat ik er een ga maken hoor maar ik ben wel benieuwd.

- is c++ een goede keus te leren na php?

-en wat voor progammeertalen moet je kennen om een forum te maken? mysql toch? en html en php?

verder zal ik mijn andere vragen ook wel in dit topic stellen.
alvast bedankt!!
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 25 apr 2008 14:14

Om je website online te zetten heb je een plaatsje nodig. Daar kun je voor betalen, je kunt ook gratis opzoeken. ik kan je http://www.downfire.nl aanraden, maar er zijn veel andere. Daarnaast heb je een FTP programma nodig om het een en ander op het internet te zetten. Zoek er maar eens naar op Google ;)

In principe kun je met elke volwassen programmeertaal een (3D) spel maken. Je moet alleen wel heel veel van die taal kennen om een fatsoenlijk spel te kunnen maken. Vergeet niet dat voor veel spellen een team van 20 a 30 mensen meer dan een jaar lang bezig is. C++ is een prima keuze, helemaal als je PHP al onder de knie hebt.

Fora werken meestal met PHP. Mysql wordt daarbij gebruikt, maar dat is een database, geen programmeertaal.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 28 apr 2008 15:21

- ik heb nog een vraag. als ik op dit forum wil doet mijn computer heel raar. hij doet het af en toe maar meestal zegt ie dat ie de pagina niet kan weergeven. dit is overigens niet het enige forum waarbei ik dat probleem heb. laatst toen ik op mijn forum phpbb 3 had geinstalleerd (volgens mij heette het zo) lukte het ook niet meer er normaal op te zitten. weten jullie wat het probleem is en wat ik er aan kan doen?

- en hoe kan ik een plaatje in het midden van de pagina zetten? (of rechts van de pagina?

alvast bedankt!!
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 29 apr 2008 21:27

Kun je iets duidelijker zijn met wat jij bedoelt met raar? Wat voor bericht krijg je precies? Zo kan ik je helaas niet helpen.

Ik geloof dat je bedoelt een plaatje middenin een webpagina zetten he? Rechts plaatsen is niet zo'n probleem, maar in het midden is een stuk lastiger, eigenlijk kan dat niet. Kun je iets preciezer zijn met wat je precies waar wilt plaatsen? Er zijn voor het rechts plaatsen 2 manieren:

Code: Selecteer alles

<img src="plaatje.png" align="right" />
Er is ook nog een betere methode, die raad ik je aan:

Code: Selecteer alles

<img src="plaatje.png" style="float: right" />
Succes!
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 27 mei 2008 19:37

ik weet niet waar het precies aan lag maar het is nu over. gelukkig maar :D

ik was aan het kijken op forums en zag dat als je met je muis boven ergens in het menu klikte er een lijst naar beneden kwam. het lijkt wel een soort vervolglijstje. alleen zie je hier geen pijltje en is rondom de teks ook gewoon de achtergrond kleur.

nu even iets wat er misschien niet heel veel mee te maken heeft maar ik ben er toch wel benieuwd naar. als je bijvoorbeeld een plaatje hebt en je zet het bijv. in het menu dan zie je er helemaal zo'n wit blok omheen. hoe kun je zorgen dat je dat niet krijgt? dat het dus gewoon dezelfde kleur heeft als de achtergrond.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 27 mei 2008 20:25

Een wit blok? Kun je misschien een plaatje ervan opsturen (je weet wel, Prt Scr knop en dan in paint ofzo plakken) Dan kan ik je verder helpen :)
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 27 mei 2008 21:50

ja maar ik bedoel dat dat gewoon de omvang van het plaatje is. je hebt bijvoorbeeld een cirkel en die heeft een witte achtergrond. zet je hem in een menu met kleur krijg je het rondje middenin wit en de hoekjes bij de cirkel. moet je het dan transparant maken ofzo?

ik ben trouwens begonnen met c++ alleen ik loop vrijwel gelijk tegen een probleem aan. ik probeer een doodeenvoudig zinnetje erop te krijgen.
met borland en start>uitvoeren>cmd>de goede map> en dan typ ik in
bcc32.exe test.cpp
in test.cpp staat dit:
---------------------------------------------------------
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
cout << "Deze tekst komt op het scherm!" << endl;
system("pause");
return 0;
}
--------------------------------------------------------
ik krijg de volgende fouten
---------------------------------------------------------
Error E2209 test.cpp 1: Unable to open include file 'iostream'
Error E2282 test.cpp 2: Namespace name expected
Error E2451 test.cpp 6: Undefined symbol 'cout' in function main()
Error E2451 test.cpp 6: Undefined symbol 'end1' in function main()
Error E2268 test.cpp 7: call to undefined function 'system' in function main()
--------------------------------------------------------------

wat doe ik nou precies fout?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 28 mei 2008 07:51

dark-angel schreef:ja maar ik bedoel dat dat gewoon de omvang van het plaatje is. je hebt bijvoorbeeld een cirkel en die heeft een witte achtergrond. zet je hem in een menu met kleur krijg je het rondje middenin wit en de hoekjes bij de cirkel. moet je het dan transparant maken ofzo?
Je moet het inderdaad transparant maken. Je moet er dan wel voor zorgen dat het een .gif .png bestand is. Ik weet niet wat voor programma's ge gebruikt, maar het kan ook met paint: geef de achtergrond een kleur die in het plaatje nog niet voorkomt (paars of gifgroen ofzo) ga naar Kenmerken (weet niet meer welk menu dat zit, geloof het op een na laatste) en stel onderin de kleur die transparant is in. Hij moet wel van te voren al .gif of .png zijn!

dark-angel schreef:Error E2209 test.cpp 1: Unable to open include file 'iostream'
Dat is de fout, de rest van de fouten is waarschijnlijk opgelost als deze verdwijnt. Het is alleen wel heel raar dat dit tevoorschijn komt, want iostream moet toch gewoon bestaan. Misschien moet je dit eens proberen:

Code: Selecteer alles

bcc32.exe -Ic c:\bcc\include -Lc c:\bcc\lib test.cpp
Hierbij is bcc de map waarin borland zich bevind. Succes!
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 06 jun 2008 07:22

ik probeer een forum te maken.
op het eerste scherm zie je dan cattegorien.
ik wil zorgen dat je daar ook kan zien hoeveel topics er in de cattegorie zijn en wie het laatste bericht heeft verstuurd.

ik zal de bijbehorende tabellen die ik met phpmyadmin heb gemaakt even zien
---------------------------------------------------
CREATE TABLE berichten(
bericht_id INT auto_increment NOT NULL,
topic_id INT NOT NULL,
poster VARCHAR(100) NOT NULL,
bericht TEXT NOT NULL,
PRIMARY KEY(bericht_id)
);
------------------------------------------------
CREATE TABLE topics(
topic_id INT auto_increment NOT NULL,
starter VARCHAR(100) NOT NULL,
categorie_id INT NOT NULL,
bericht TEXT NOT NULL,
titel VARCHAR(100) NOT NULL,
PRIMARY KEY(topic_id)
);
----------------------------------------------------
CREATE TABLE categorien(
categorie_id INT auto_increment NOT NULL,
categorie_naam VARCHAR(100) NOT NULL,
categorie_uitleg TEXT NOT NULL,
PRIMARY KEY(categorie_id)
);
------------------------------------------------
volgens mij moet het hier mee kunnen? maar ik weet niet hoe.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 06 jun 2008 16:58

Zou moeten kunnen :) (Waarom wil je eigenlijk een forum maken als er al zoveel prima gratis forumsoftware is?)

Voor het aantal topics zou je dit kunnen gebruiken:

Code: Selecteer alles

SELECT * FROM topics WHERE categorie_id = 4
waarbij 4 het categorienummer is waarvan je de berichten wil tellen. Je kunt het aantal record met PHP tellen.

Voor de laatste poster zou je dit kunnen gebruiken:

Code: Selecteer alles

SELECT * FROM `berichten` WHERE categorie_id = 4 ORDER BY `bericht_id` DESC LIMIT 0 , 1
Zoals je kunt zien mis je dus nog een veld, de categorie bij de berichten (das wel de beste optie)

Succes :)
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 06 jun 2008 19:17

houd dit dus in dat ik de tabellen berichten en categorien samen moet voegen? want als ik alleen categorie_id neerzet bij berichten dan gaat die nooit omhoog natuurlijk omdat ik alle categorien maak in tabel categorien

het is een uitdaging voor mij. nu ik me een tijd lang verdiept heb in html, php en mysql wil ik kijken of ik er ook werkelijk iets mee kan.

trouwens waar zit de beveiliging van een forum? ik denk bij het inloggen?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 06 jun 2008 19:47

Er hoeft toch ook niets omhoog te gaan? Je moet in die cat_id gewoon invoeren in welke categorie het bericht thuishoort, omdat je anders eerst het bijbehorende topic op moet zoeken en dan daarvandaan de catagorie_id. Dat is een query extra, dus overhead.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 07 jun 2008 16:02

is er eigenlijk ook gratis forumsoftware zonder dat je gelijk http://www.*********.yourbb.nl krijgt ofzoiets?
of kun je ook makkelijk iets inelkaar zetten als je php 3.0.1 hebt?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ndm » 07 jun 2008 19:46

Je kan zelf een phpBB 3 forum downloaden, en deze dan installeren.
Je host moet dan echter wel php en mySQL ondersteunen.
Dus als je downfire hebt, moet et lukken..
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 08 jun 2008 11:02

dark-angel schreef:of kun je ook makkelijk iets inelkaar zetten als je php 3.0.1 hebt?
Ik geloof dat je dingen door elkaar gaat gooien... php 3.0.1? Of bedoel je phpBB 3.0.1? Zoals je ziet hebben wij hier ook een forum zonder yourbb :P
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie