online zetten (en andere vragen)

Post hier alle vragen rond HTML, PHP, MySQL, Javascript, Perl etc., plaats hier sitechecks.of vraag om linkpartners
Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 08 jun 2008 16:52

het lukt me nu zo'n forum te installeren (heb em op mijn localhost staan) maar is tk gratis? en hoe zet je zoiets op tk? je moet kennelijk op een site ruimte aanvragen? ik heb al een beetje rondgekeken maar kan echt niet vinden hoe het nou precies moet.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ndm » 08 jun 2008 21:19

.tk is gratis, maar je moet betalen om de reclame bovenin weg te halen.
Verder is .tk alleen een domeinnaam. Je kan er dus geen site op plaatsen.
Ik weet dat het al vaak gezegt is, maar ik zou je site op downfire zetten.
Die is namelijk erg goed..

En dan kan je je .tk domein naam ze naar downfire laten sturen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 09 jun 2008 17:29

dark-angel schreef:en hoe zet je zoiets op tk?
Rest van de vragen heeft ndm al beantwoord ;) Je plaatst een verse phpBB map (dus waar nog niks mee gedaan is, vers geunzipt) op de ruimte met een zogenaamd FTP-programma. Dit wordt uploaden genoemd. Je moet bij downfire apart een (gratis) database aanvragen. Op dat moment werkt het net als localhost, behalve dat je dan jouwnaam.downfire.com in moet voeren in plaats van localhost.

Veel succes!
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 09 jun 2008 19:28

Dankzij problemen met de implementatie van de nieuwe website is het op dit moment onbekend wanneer het weer mogelijk is u aan te melden voor een website.
Onze excuses voor het ongemak.
Downfire crew
--------------------------------------------
aww.. das wel balen he :? maar is je sitenaam dus wel met ***.downfire.com he?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ndm » 09 jun 2008 21:08

Das inderdaad jammer, en ja dat is je site
In mijn geval was dat meestal ndm.downfire.com
Afbeelding

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 10 jun 2008 15:18

(echt domeinnaam)

Totaalpakket (€29.00)
Domeinnaam, ongelimiteerd aantal emailadressen + hosting van je website.
Vanaf €29,00 per jaar incl. BTW
--------------------------------------
dit is toch wel goed voor een forum?
ik geloof 500mb.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 10 jun 2008 16:53

Dat is meer dan zat ;) Als je echt overweegd geld in de zaak te steken zou ik toch even goed rondkijken of er niet ergens goede gratis hosting te vinden is om je site in ieder geval een beetje af te maken. (als hij dat nog niet is) Ik weet niet wat het onderwerp van je site is, maar desnoods zou ik je misschien een subdomein op mijn site aan kunnen bieden...

29 euro is erg goedkoop, dus je moet er niet van opkijken als de helpdesk een beetje traag is. Ze moeten nou eenmaal ergens het geld vandaan halen ;)
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 10 jun 2008 19:06

haha :lol:
maar waar kan ik precies in het beheerderspaneel het plaatje van phpBB die bij de site bovenaanstaat weghalen?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 10 jun 2008 19:09

Dat moet geloof ik direct in de template, of het plaatje op de server vervangen. Je kunt de template wel via het beheerderspaneel aanpassen. Tab stijlen, linkermenu Templates, middenin, achter prosilver wijzig. Succes!
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 10 jun 2008 22:19

het probleem is dat als ik naar het beheerderspanneel ga ik niet weet welk bestand ik uit de lijst moet kiezen.
voordehandliggender is natuurlijk gewoon naar het bestand site_logo te gaan en het te vervangen. het probleem daarbij is alleen dat als ik een plaatje ervoor in de plaats zet die dan een kruisje word (het dus niet doet). dat is dan nog niet zo erg want ik kan zo over het origineel heen plakken maar dan krijg ik hetzelfde formaat als dat het standaart plaatje heeft als je de site opent. het word dus niet groter of kleiner, gewoon inelkaar gepropt.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 11 jun 2008 10:28

Je moet het bestand overall_header.html hebben :) Succes
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 14 jun 2008 11:42

bij als je een rang wilt aanmaken dan zie je
rank title
en daarna rank image alleen bij rank image krijg ik alleen een option lijstje waar ik alleen ------- kan kiezen. moet ik het plaatje dan ergens neerzetten in een map ofzo zodat ik m kan kiezen?

ohja en ik neem aan dat je je database mee moet uploaden?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 14 jun 2008 13:31

Je moet die plaatjes inderdaad eerst naar de juiste map verplaatsen (images/ranks)

Je kunt de database mee uploaden, je kunt ook het forum opnieuw installeren (dat raad ik je ook aan, dat is makkelijker) Om dat te doen moet je dus wel een verse map hebben, waarvan de inhoud nog niet geinstalleerd is zeg maar. Wil je het toch proberen, dan moet je een backup van je database maken via phpMyAdmin en deze op de server via phpMyAdmin weer herstellen.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 14 jun 2008 17:14

volgens mij is ie bijna klaar. maar ik weet niet precies waar je die ranken nou kan toekennen. (het gaat hier niet om hoeveel berichten je hebt)
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 14 jun 2008 18:07

Je kunt bepaalde personen of groepen een rank toewijzen. Ga hiervoor naar je beheerderspaneel, tab Gebruikers en Groepen. (in de Nederlandstalige versie) Voer een gebruikersnaam in, en ga naar met het drop-downmenu naar rank. Hier kun je de rank van een bepaalde gebruiker instellen. Voor groepen klik je in het linkermenu op Groepen beheren, en stel een standaard rang in.

Wij hebben vanaf vandaag ook nieuwe ranken :)
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie