online zetten (en andere vragen)

Post hier alle vragen rond HTML, PHP, MySQL, Javascript, Perl etc., plaats hier sitechecks.of vraag om linkpartners
Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 16 jun 2008 08:13

ik kom nog even terug op het transparant maken van dingen. mij lukt het niet. als ik op kenmerken druk krijg ik alleen de afmetingen, kan ik kiezen tussen inches en pixels enzo en ik kan kiezen tussen kleur en zwartwit. verder kan ik op ok, annuleren en toepassen drukken. ik heb trouwens gelezen dat je niet met paint transparante dingen kan maken. weet je zeker dat dat kan? of komt het doordat ik een verouderde versie heb ofzo?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 17 jun 2008 11:24

Hmm, ik zie net dat het hier ook niet gaat.... :P In Windows 98 kon het altijd wel. Maargoed, andere opties:
  • Download Irfanview, open het plaatje, kies opslaan als, kies in de lijst PNG of GIF en klik in het rechtermenu op Save Transparent Color. Kies vervolgens in het volgende scherm de kleur die je transparant wilt maken.
  • Download The GIMP (en vergeet het benodigde GTK niet), een erg krachtig gratis photoshop-achtig, programma, open het plaatje, selecteer met een van de gereedschappen dat wat je transparant wil hebben, klik op layer -> transparancy -> Add alpha-layer en druk Ctrl + K in (of het 2e menu, en dan wissen/erase)
Ik raad je The GIMP aan, omdat het heel goed werkt (je moet alleen even wennen aan de losse vensters) en wat mij betreft een volwaardige photoshop-vervanger is. Hoe het geheel in photoshop werkt weet ik niet.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 18 jun 2008 23:03

kun je trouwens iets toevoegen waardoor je per post iets krijgt? bijvoorbeeld dat je bij elke post 1 munt krijgt. en dat je dan een soort winkeltje maakt waar je daarmee iets kan kopen. en dat alles wat je dan gekocht hebt op een bepaalde pagina te zien is.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 19 jun 2008 08:03

Die functie zit er niet in, maar je kunt wel zoeken naar een mod, er een zelf maken (moet je in de phpBB code gaan graven) of je betaald iemand om zo'n mod voor je te maken ;) Overigens is een waarschuwing op zijn plaats: als je zoiets toevoegt gaat men er heel snel misbruik van maken: veel korte reacties (niet erg nuttige) posten. Maargoed, daar kun je vast ook wel iets op verzinnen ;)
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 20 jun 2008 12:25

weet je trouwens ook een goede site waar je online flash kan leren? want of het is een site waar je het niet online kan leren of je moet er voor betalen of het lijkt oud. maar het is toch ActionScript?
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 21 jun 2008 21:06

Ja, het werkt met actionscript. Je kunt met www.flashfocus.nl en www.flashfiles.nl denk ik toch een heel eind moeten komen.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 22 jun 2008 00:43

Ik heb trouwens toch zo'n winkeltje gevonden alleen weet ik niet of het geschikt is om in phpbb 3.0.1 te zetten. het heet smfshop.
http://www.dansoftaustralia.net/product ... mfshop.htm
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 22 jun 2008 10:16

Nee, alleen aan de naam al zie ik dat het voor een SMF-forum is, Smart Machines Forum... Mocht je het echt nodig vinden, dan kun je je forum omzetten naar een SMF-forum, maar persoonlijk vindt ik phpBB veel prettiger werken.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 12 aug 2008 00:14

misschien is het niet bedoeld om hier een vraag te stellen over flash maar ik heb toch een klein vraagje. ik heb van die tutorials waar staat: maak een fla bestand en noem layer 1 blalalala en layer 2 blablalbala.
ik snap niet precies hoe je dat maakt. ik heb van alles geprobeerd.
volgens mij moet je macromedia flash player hebben?
is dat hetzelfde als adobe flash player?
en hoe start je het op?
heb je verder nog programma's nodig?
kortom hoe begin je met flash zodat je actionscript en dat soort dingen kan toepassen.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 15 aug 2008 16:44

Sorry, ik weet niks van flash :P Ik denk dat je dat beter op een ander forum kunt vragen.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 12 okt 2008 21:47

ik heb nu voor c++ een andere compiler (dev-C++) want met borland kwam ik er niet uit.
ik heb een vraagje over c++. ik was bezig met het maken van de rekenmachine. Er zitten fouten in mijn code. Ik heb bij de oplossing gekeken en die snapte ik wel en op die manier was het veel makkelijker. toch wil ik weten wat er met mijn code fout is. zat ik er dichtbij of klopt er helemaal niets van? :lol:

hier is ie dan:

Code: Selecteer alles

#include <iostream>
using namespace std;
int optellen(int optel1,int optel2)
{
int optel1;
int optel2;
cout << "Je hebt voor optellen gekozen. Voer een getal in." << endl;
cin >> optel1;
cout << "Voer nog een getal in." << endl;
cin >> optel2;
return optel1 + optel2;
}
int aftrekken(int aftrek1,int aftrek2)
{
int aftrek1;
int aftrek2;
cout << "Je hebt voor aftrekken gekozen. Voer een getal in." << endl;
cin >> aftrek1;
cout << "Voer nog een getal in." << endl;
cin >> aftrek2;
return aftrek1 - aftrek2;    
}
int vermenigvuldigen(int vermenigvuldig1,int vermenigvuldig2)
{
int vermenigvuldig1;
int vermenigvuldig2;
cout << "Je hebt voor vermenigvuldigen gekozen. Voer een getal in." << endl;
cin >> vermenigvuldig1;
cout << "Voer nog een getal in." << endl;
cin >> vermenigvuldig2;
return vermenigvuldig1 * vermenigvuldig2;    
}
int delen(int delen1,int delen2)
{
int delen1;
int delen2;
cout << "Je hebt voor delen gekozen. Voer een getal in." << endl;
cin >> delen1;
cout << "Voer nog een getal in." << endl;
cin >> delen2;
return delen1 / delen2;    
}
int main()
{
string invoer;
cout << "Hallo. Dit is een rekenmachine. Wil je optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen?" << endl;    
cin >> invoer;
if (invoer == "optellen") {
optellen 
}
else if (invoer == "aftrekken") {
aftrekken
}
else if (invoer == "vermenigvuldigen") {
vermenigvuldigen     
}
else if (invoer == "delen") {
delen     
}
else {
cout << "Je hebt niet een van de vier bovenstaande mogelijkheden ingevoerd." << endl;     
}
system ("pause");
return 0;
}
ik probeer hier ook iets te laten invoeren in de functie zelf maar kan dat wel?

verder krijg ik commentaar over een stukje code uit galgje

Code: Selecteer alles

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{

// Voer hier het maximum in
int max = 20;

// We stellen een seed in met behulp van de tijd
srand(time(0));

// Nu wordt het toevalsgetal "gekozen"
// static_cast zorgt ervoor dat de waarde die uit rand() komt omgezet wordt
// naar een double waarde. Dat moet, omdat anders de berekening foutloopt
// en er alleen maar 0 uitkomt. Probeer het maar eens zonder!
int toevalsgetal = (static_cast <double> (rand()) / RAND_MAX * max);

// En alles komt op het scherm
cout << toevalsgetal << endl; 

return 0;
 }
is het trouwens goed dat er srand(time(0)); staat? moet die s niet weg? en ik krijg dit commentaar:
in function 'int main()':
[warning] converting to 'int' from 'double'
permission denied
id returned 1 exit status
hij markeerd de volgende regel als de fout:
int toevalsgetal = (static_cast <double> (rand()) / RAND_MAX * max);
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 13 okt 2008 09:59

Het probleem zit hier:

Code: Selecteer alles

int optellen(int optel1,int optel2)
en hier:

Code: Selecteer alles

int aftrekken(int aftrek1,int aftrek2)
En bij de 2 andere functies ook. Daar moet je zoiets van maken:

Code: Selecteer alles

void optellen()
en

Code: Selecteer alles

void aftrekken()
Nu zouden er 2 variabelen meegestuurd moeten worden, maar dat doe je niet. Vervolgens klopt het volgende ook niet:

Code: Selecteer alles

if (invoer == "optellen") {
optellen
}
en

Code: Selecteer alles

else if (invoer == "aftrekken") {
aftrekken
}
en zo nog 2. Daar moet je van maken

Code: Selecteer alles

if (invoer == "optellen") {
optellen();
}
en

Code: Selecteer alles

else if (invoer == "aftrekken") {
aftrekken();
}
is het trouwens goed dat er srand(time(0)); staat? moet die s niet weg? en ik krijg dit commentaar:
in function 'int main()':
[warning] converting to 'int' from 'double'
permission denied
id returned 1 exit status
hij markeerd de volgende regel als de fout:
int toevalsgetal = (static_cast <double> (rand()) / RAND_MAX * max);
Ja, die s hoort daar, dat komt van seed. Je moet een randomgenerator eerst seeden. Maak van <double> eens <int>, misschien helpt dat.

Succes!
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 14 okt 2008 21:19

als ik van <double> <int> maak dan komt er altijd 0 uit.
struikelen over draadloos internet is niet grappig >.<

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door ktf » 15 okt 2008 14:29

En als je van de hele regel het volgende maakt?

Code: Selecteer alles

int toevalsgetal = static_cast <int> (static_cast <double> (rand()) / RAND_MAX * max);
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
dark-angel
Ervaren Gebruiker
Ervaren Gebruiker
Berichten: 49
Lid geworden op: 24 apr 2008 19:45

Re: online zetten (en andere vragen)

Bericht door dark-angel » 04 nov 2008 23:01

oke dit is nu mijn code:

Code: Selecteer alles

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
int max = 20;
srand(time(0));
int toevalsgetal = static_cast <int> (static_cast <double> (rand()) / RAND_MAX * max);
cout << toevalsgetal << endl;
system ("pause");
return 0;
 }
en dan krijg ik altijd 9 :help: ik druk op compileren en dan uitvoeren, klik die weg weer opnieuw uitvoeren etc. maar het is altijd 9.

Plaats reactie