Pagina 1 van 1

error?!

Geplaatst: 03 mei 2008 17:14
door gamemasterx
Klein vraagje:

Wat betekent "Warning: mkdir() [function.mkdir]: Permission denied in /home/olibolli/domains/rulesoflife.gethost.nl/public_html/maptest.php on line 7"???

Re: error?!

Geplaatst: 04 mei 2008 11:26
door ktf
Dat betekend dat de functie mkdir niet de rechten heeft om daar een map te maken. Op Linux-achtige systemen heb je een uitgebreid systeem voor toegang tot mappen en bestanden. Je website draait dus duidelijk op een Linux-systeem. Je moet het PHP-systeem (tenminste, ik geloof dat het PHP is he?) dus toegang geven tot die map. Dat kun je doen via je FTP-programma.

Je moet naar je FTP-programma gaan, naar je hoofdmap (daar waar het bestand maptest.php staat) gaan en in je FTP-programma iets met permissies zoeken. Mocht je het niet kunnen vinden, zeg dan even welk programma je gebruikt en post het even hier. Je moet in ieder geval ervoor zorgen dat iedereen (anyone in het Engels dus) schrijf toegang (write in het Engels) heeft.

Veel succes!

Grappige website trouwens :P

Re: error?!

Geplaatst: 22 mei 2008 19:51
door gamemasterx
Ja, ik dacht zelf ook al dat het iets met de schrijfrechten te maken had, maar ik vraag me af welke permissie ik op die map moet zetten. Ik heb al enkele geprobeerd, maar ik heb de juiste nog niet gevonden. En mijn server maakt gebruik van Direct Admin v1.31.5

Re: error?!

Geplaatst: 23 mei 2008 17:07
door ktf
Sorry, maar aan de DirectAdmin versie heb ik niet zoveel :) Je kunt wel via DirectAdmin de permissies wijzigen. Klik boven in de balk met Home, Webmail, Help enzo op Files. Zoek de map op, vink hem aan en typ onderaan 777 bij Set Permission, en druk op Set Permission.

Dat zou ook moeten werken.

Re: error?!

Geplaatst: 10 jun 2008 14:46
door gamemasterx
krijg nog steeds dezelfde foutmelding...

Re: error?!

Geplaatst: 10 jun 2008 16:55
door ktf
Wat heb je precies allemaal gedaan om het weg te krijgen? Kun je ons misschien de informatie geven waarom gevraagd is? Zo kunnen we je natuurlijk niet helpen ;)