PHP/HTML PROBLEE

Post hier alle vragen rond HTML, PHP, MySQL, Javascript, Perl etc., plaats hier sitechecks.of vraag om linkpartners
Plaats reactie
nooneelse
Newbie
Newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 okt 2008 22:12

PHP/HTML PROBLEE

Bericht door nooneelse » 25 dec 2008 21:48

Heey,
Ik zit met een klein probleempje aangezien ik een error krijg met de volgende codes:

Code: Selecteer alles

<form method = "post" action = "test.php">
Naam: <input type = "text" name = "naam" value = "Vul hier je naam in" size = "35" tabindex = "1"/> <br>
Leeftijd <input type = "text" name = "leeftijd" value = "Vul hier je leeftijd in" size = "35" tabindex = "2" /><br>
Wachtwoord <input type = "password" value = "" name = "wachtwoord" tabindex = "3" /><br></br>
<input type = "submit" name = "verzenden" value = "submit"> 
<input type = "reset" value = "Alle velden leegmaken">
</form>
Opgeslagen als test1.php

Code: Selecteer alles

<?php
if (isset($_POST["verzenden"])){
if ($_POST["naam"] == ""){
$error = "Naam is niet ingevuld"; 
}
if ($_POST["leeftijd"] == "") {
$error = "Leeftijd is niet ingevuld";
}
if ($_POST["wachtwoord"] == ""){
$error = "Wachtwoord is niet ingevuld";
}

  if (isset != $error)) { 
echo "Hallo meneer " . $_POST["naam"] . " u bent " . $_POST["leeftijd"] . " jaar oud en uw wachtwoord is " . $_POST["wachtwoord"];
}
else {
echo "U bent de volgende dingen vergeten in te vullen: <BR>" . $error;
}
?>
opgeslagen als test.php

Maar ik snap niet wat ik fout doe wie kan me helpen ?

Gebruikersavatar
mollerpunker
ICER-junk
ICER-junk
Berichten: 691
Lid geworden op: 17 feb 2006 14:42
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: PHP/HTML PROBLEE

Bericht door mollerpunker » 25 dec 2008 22:34

bij de test1.php zie ik iig de volgende dingen

overal staan er spaties zoals hier:
Naam: <input type = "text" name = "naam" value = "Vul hier je naam in" size = "35" tabindex = "1"/> <br>
maak daar eens van:

Code: Selecteer alles

Naam: <input type="text" name="naam" value="Vul hier je naam in" size="35" tabindex="1"/> <br>
dus alle spaties voor en achter het = teken weg halen.
1 tip steek geen kapot usb stekkertje in je poort :P je blaast alles op :D

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: PHP/HTML PROBLEE

Bericht door ktf » 25 dec 2008 22:38

Daar krijg je geen errors voor hoor, die spaties zouden geen probleem moeten zijn ^^

Zowiezo ben je een accolade (het }-teken) vergeten af te sluiten, zet achter de laatste accolade er nog eens eentje? :P Mocht dat niet helpen, kun je dan de foutmelding kopiëren?
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

nooneelse
Newbie
Newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 okt 2008 22:12

Re: PHP/HTML PROBLEE

Bericht door nooneelse » 25 dec 2008 23:19

if (isset != $error)) { moet dit worden if (!isset($error)) {
Wat ik me afvraag is waarom die uitroepteken voor isset staat :P en ja bedankt!!! ik was een } vergeten
en die spaties maken niks uit hoor. Ik vind het overzichtelijker met die spaties.

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Re: PHP/HTML PROBLEE

Bericht door ktf » 26 dec 2008 10:15

Owjah, dat had ik ook nog over het hoofd gezien ^^
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie