Pagina 1 van 1

PHP/HTML PROBLEE

Geplaatst: 25 dec 2008 21:48
door nooneelse
Heey,
Ik zit met een klein probleempje aangezien ik een error krijg met de volgende codes:

Code: Selecteer alles

<form method = "post" action = "test.php">
Naam: <input type = "text" name = "naam" value = "Vul hier je naam in" size = "35" tabindex = "1"/> <br>
Leeftijd <input type = "text" name = "leeftijd" value = "Vul hier je leeftijd in" size = "35" tabindex = "2" /><br>
Wachtwoord <input type = "password" value = "" name = "wachtwoord" tabindex = "3" /><br></br>
<input type = "submit" name = "verzenden" value = "submit"> 
<input type = "reset" value = "Alle velden leegmaken">
</form>
Opgeslagen als test1.php

Code: Selecteer alles

<?php
if (isset($_POST["verzenden"])){
if ($_POST["naam"] == ""){
$error = "Naam is niet ingevuld"; 
}
if ($_POST["leeftijd"] == "") {
$error = "Leeftijd is niet ingevuld";
}
if ($_POST["wachtwoord"] == ""){
$error = "Wachtwoord is niet ingevuld";
}

  if (isset != $error)) { 
echo "Hallo meneer " . $_POST["naam"] . " u bent " . $_POST["leeftijd"] . " jaar oud en uw wachtwoord is " . $_POST["wachtwoord"];
}
else {
echo "U bent de volgende dingen vergeten in te vullen: <BR>" . $error;
}
?>
opgeslagen als test.php

Maar ik snap niet wat ik fout doe wie kan me helpen ?

Re: PHP/HTML PROBLEE

Geplaatst: 25 dec 2008 22:34
door mollerpunker
bij de test1.php zie ik iig de volgende dingen

overal staan er spaties zoals hier:
Naam: <input type = "text" name = "naam" value = "Vul hier je naam in" size = "35" tabindex = "1"/> <br>
maak daar eens van:

Code: Selecteer alles

Naam: <input type="text" name="naam" value="Vul hier je naam in" size="35" tabindex="1"/> <br>
dus alle spaties voor en achter het = teken weg halen.

Re: PHP/HTML PROBLEE

Geplaatst: 25 dec 2008 22:38
door ktf
Daar krijg je geen errors voor hoor, die spaties zouden geen probleem moeten zijn ^^

Zowiezo ben je een accolade (het }-teken) vergeten af te sluiten, zet achter de laatste accolade er nog eens eentje? :P Mocht dat niet helpen, kun je dan de foutmelding kopiƫren?

Re: PHP/HTML PROBLEE

Geplaatst: 25 dec 2008 23:19
door nooneelse
if (isset != $error)) { moet dit worden if (!isset($error)) {
Wat ik me afvraag is waarom die uitroepteken voor isset staat :P en ja bedankt!!! ik was een } vergeten
en die spaties maken niks uit hoor. Ik vind het overzichtelijker met die spaties.

Re: PHP/HTML PROBLEE

Geplaatst: 26 dec 2008 10:15
door ktf
Owjah, dat had ik ook nog over het hoofd gezien ^^