[PHP] Gebruik $_GET

Post hier alle vragen rond HTML, PHP, MySQL, Javascript, Perl etc., plaats hier sitechecks.of vraag om linkpartners
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

[PHP] Gebruik $_GET

Bericht door ndm » 09 jun 2006 19:03

hoe kan ik deze gebruiken?
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 09 jun 2006 21:40

Je weet hoe je POST moet gebruiken. Dit kan precies hetzelfde met GET. Precies hetzelfde, alleen met GET zie je het in de tekstbalk.

Voor het oog dus niet veel anders,, maar het voordeel van GET is dat je geen forumlier nodig hebt om het te integreren.

Voor post heb je nodig:

Code: Selecteer alles

<form action="pagina.php" methos="post">
<input type="hidden" name="naam" value="waarde" />
</form>
Maar GET werkt makkelijker:

Code: Selecteer alles

<a href="pagina.php?naam=waarde">
En nog een voordeel is dat bij het aanleggen van bladwijzers GET wel behouden blijft en POST niet

That's it


P.S. Je kunt in GET maximaal 2 kb aan waardes opslaan, met POST kun je zelfs hele bestanden versturen
Laatst gewijzigd door ktf op 30 jun 2006 17:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 11 jun 2006 16:14

wil je een duidelijk voorbeeld geven?
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 11 jun 2006 20:34

Pagina is:

Code: Selecteer alles

<?php
if($_GET['naam']=="ja"){
echo "ja is gekozen";
?>

code

<?php
}elseif($_GET['naam']=="ja"){
echo "nee is gekozen";
?>

code

<?php
}else{
echo "$_GET['naam'] bestaat niet";
?>

code

<?php
}
?>

En deze kun je aanroepen met links:

Code: Selecteer alles

<a href="pagina.php?naam=ja">Kies ja</a>
<a href="pagina.php?naam=nee">Kies nee</a>
<a href="pagina.php">Kies niks</a>
Dit wordt ook gebruikt om cijfers door te geven, zie het adres van deze pagina. Zoals je ziet gebruikt PHPBB2 $_GET om het topicnummer door te geven.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 12 jun 2006 21:34

wat klopt hier dan niet aan?

Code: Selecteer alles

<html>
<head>
<title>
$_get
</title>
</head>
<body>
<?php
if($_get['niks']=="weinig"){
?>
<table border="0">
<tr>
<td>
onzin
</td>
</tr>
</table>
<a href="get.php?niks=veel">Grote tabel</a>
<?php
}elseif($_get['niks']=="veel"){
?>
<table border="0">
<tr>
<td>
onzin
</td>
<td>
meer onzin
</td>
</tr>
</table>
<a href="get.php?niks=weinig">Kleine tabel</a>
<?php
}else{
?>
<table border="0">
<tr>
<td>
onzin
</td>
</tr>
</table>
<a href="get.php?niks=veel">Grote tabel</a>
<?php
}
?>
</body>
</html>
[/code]
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 13 jun 2006 13:01

probeer eens $_GET ipv $_get

dat scheelt misschien
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 14 jun 2006 15:53

wat dom, dat ik daar niet aan gedacht heb, dat is met $_POST ook
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 14 jun 2006 15:55

Mooizo, dan is dat ook weer opgelost
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
Gastje33
Gebruiker
Gebruiker
Berichten: 11
Lid geworden op: 19 feb 2006 21:28

Bericht door Gastje33 » 05 jul 2006 18:03

Voor GET heb je idd geen form nódig, maar het kan wel!
Dan gebruik je:

Code: Selecteer alles

<form method="GET" action="/eensite.php">
</form>

Plaats reactie