[HTML] Iets downloaden van je site

Post hier alle vragen rond HTML, PHP, MySQL, Javascript, Perl etc., plaats hier sitechecks.of vraag om linkpartners
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

[HTML] Iets downloaden van je site

Bericht door ndm » 14 jun 2006 15:44

Hoe kan je iemand iets laten downloaden van je site
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 14 jun 2006 15:48

gewoon, bestand uploaden en link naar bestand zetten bijv:

Code: Selecteer alles

<a href="bestand.exe">klik</a>
<a href="bestans.zip">klik nog eens</a>
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 14 jun 2006 15:52

kan je er ook gewoon text bestanden neerzetten?
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 14 jun 2006 15:55

Ja, maar dan opent de browser hem misschien (lees: hoogstwaarschijnlijk)
De gebruiker moet hem dan openen en opslaan, om rechtsklikken op de link, en dan doel opslaan als ofzo. Als je het tekstbestand in een zip doet, werkt het wel
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Bericht door ndm » 14 jun 2006 16:06

ktf schreef:gewoon, bestand uploaden en link naar bestand zetten bijv:

Code: Selecteer alles

<a href="bestand.exe">klik</a>
<a href="bestans.zip">klik nog eens</a>
wordt hij dan geopend in een tekstverwerker?
Afbeelding

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 14 jun 2006 16:13

nee, hij wordt geopend in het bestand dat daaraan gekoppeld is. bij exe wordt ie natuurlijk gewoon uitgevoerd, maar bij Zip opend Winzip, Winrar etc of windows gecomprimeerde mappen ofzo. Bij een .doc opent meestal de teksverwerken
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie