Inlog systeem

Post hier alle vragen rond HTML, PHP, MySQL, Javascript, Perl etc., plaats hier sitechecks.of vraag om linkpartners
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Eddy74
Newbie
Newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 apr 2007 22:07

Inlog systeem

Bericht door Eddy74 » 14 apr 2007 12:39

Hallo,

Ik ben bezig geweest met een inlog steem op de site
http://www.websitemaken.be/index.php?pa ... tem&id=664

Alles werkte goed behalve als ik iemand registreer schrijft hij de gegevens niet weg naar mijn database hoe kan dit?

ik denk zelf dat het probleem in het bestand gebruiker_registreren.php zit maar ik kan het niet vinden.
Dit is het script:

<?php
include "dbconnect.php";
//***verbinding met database***
$doorgaan = true;
if($_POST['voornaam'] ==""){
$veld = "voornaam";
$doorgaan = false;
}
else if($_POST['achternaam'] ==""){
$veld = "achternaam";
$doorgaan = false;
}
else if($_POST['adres'] ==""){
$veld = "adres";
$doorgaan = false;
}
else if($_POST['postcode'] ==""){
$veld = "postcode";
$doorgaan = false;
}
else if($_POST['woonplaats'] ==""){
$veld = "woonplaats";
$doorgaan = false;
}
else if($_POST['gebruikersnaam'] ==""){
$veld = "gebruikersnaam";
$doorgaan = false;
}
else if($_POST['wachtwoord'] ==""){
$veld = "wachtwoord";
$doorgaan = false;
}
//***controle of alle velden ingevuld zijn***
if(!$doorgaan){
echo "U heeft het veld '".$veld."' niet ingevuld!<br/>";
echo "<a href=\"#\" onClick=\"history.go(-1)\">probeer nogmaals!</a>";
}
else{

//***niet alle velden zijn ingevuld***
$sql_query = "SELECT * FROM gebruiker WHERE gebruikersnaam='".$_POST['gebruikersnaam']."'";
$result = mysql_query($sql_query) or die(mysql_error());
if(mysql_num_rows($result) > 0 ){
echo "De ingevulde gebruikersnaam bestaat al!<br/>";
echo "<a href=\"#\" onClick=\"history.go(-1)\">probeer nogmaals!</a>";
}
//***gebruikersnaam bestaat al***
else{
$sql_aanmelding = "INSERT INTO `gebruiker` (`voornaam`, `tussenvoegsel`, `achternaam`, `adres`, `postcode`, `woonplaats`, `gebruikersnaam`, `wachtwoord`) VALUES ('" . $_POST['voornaam'] . "', '". $_POST['tussenvoegsel']. "', '". $_POST['achternaam']. "', '". $_POST['adres']. "', '". $_POST['postcode']. "', '". $_POST['woonplaats']. "', '". $_POST['gebruikersnaam']. "', '". $_POST['wachtwoord']. "')";
$sql_aanmelding;
$verzenden = mysql_query($sql_aanmelding);
echo "Beste ".$_POST['achternaam'].", uw registratie is voltooid, vanaf nu kunt u <a href=\"index.php\">inloggen!</a>";
}
}
//***alles is correct ingevuld, registreren voltooid***
?>


Of het het moet aan het dbconnect bestand liggen, help :?

<?php
$server = "rdbms.strato.de";
$gebruiker = "U******";
$wachtwoord = "*********";
$db = "DB******";

$connectie = mysql_connect($server,$gebruiker,$wachtwoord)
or die ("Kon geen verbinding krijgen met de server.");
mysql_select_db($db,$connectie)
or die ("Kon de database niet selecteren.");
?>


Ik gebruik MySQL 5.0.21 bij strato.
Ik kan via phpMyadmin wel een klant invoegen en dan werkt het goed maar via de registratie formulier werkt het niet.

<html>

<head>
<title>Dit is de Registreer-pagina, a.u.b alle velden correct invullen.</title>
<meta name="generator" content="Namo WebEditor">
</head>

<body bgcolor="white" text="black" link="blue" vlink="purple" alink="red">
<p><form name="registreren" method="post" action="gebruiker_registreren.php">
Dit is de Registreer-pagina, a.u.b alle velden correct invullen.<br>
<br>
<table width="293" border="0">
<tr>
<td width="120"><div align="right">Voornaam:</div></td>
<td width="163"><input type="text" name="voornaam">
*</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Tussenvoegsel:</div></td>
<td><input type="text" name="tussenvoegsel">
</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Achternaam:</div></td>
<td><input type="text" name="achternaam">
*</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Adres:</div></td>
<td><input type="text" name="adres">
*</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Postcode:</div></td>
<td><input type="text" name="postcode">
*</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Woonplaats:
</div></td>
<td><input type="text" name="woonplaats">
*</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Gebruikersnaam:</div></td>
<td><input type="text" name="gebruikersnaam">
*</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Wachtwoord:</div></td>
<td><input type="password" name="wachtwoord">
*</td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">
<input type="submit" value="Registreren">
</div></td>
<td><input type="reset" value="Wissen"></td>
</tr>
</table>
<br>
* Deze velden verplicht invullen
</form></p>

</body>

</html>


Ik hoop dat ik hierbij genoeg info heb gegeven en dat mij iemand kan helpen want ik zie het niet meer.

alvast bedankt

Met Vriendelijke groet Eddy :(

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 14 apr 2007 19:46

Verander dit:

Code: Selecteer alles

$sql_aanmelding = "INSERT INTO `gebruiker` (`voornaam`, `tussenvoegsel`, `achternaam`, `adres`, `postcode`, `woonplaats`, `gebruikersnaam`, `wachtwoord`) VALUES ('" . $_POST['voornaam'] . "', '". $_POST['tussenvoegsel']. "', '". $_POST['achternaam']. "', '". $_POST['adres']. "', '". $_POST['postcode']. "', '". $_POST['woonplaats']. "', '". $_POST['gebruikersnaam']. "', '". $_POST['wachtwoord']. "')"; 
$sql_aanmelding; 
$verzenden = mysql_query($sql_aanmelding); 
echo "Beste ".$_POST['achternaam'].", uw registratie is voltooid, vanaf nu kunt u <a href=\"index.php\">inloggen!</a>"; 
} 
}
eens in dit:

Code: Selecteer alles

$sql_aanmelding = "INSERT INTO `gebruiker` (`voornaam`, `tussenvoegsel`, `achternaam`, `adres`, `postcode`, `woonplaats`, `gebruikersnaam`, `wachtwoord`) VALUES ('" . $_POST['voornaam'] . "', '". $_POST['tussenvoegsel']. "', '". $_POST['achternaam']. "', '". $_POST['adres']. "', '". $_POST['postcode']. "', '". $_POST['woonplaats']. "', '". $_POST['gebruikersnaam']. "', '". $_POST['wachtwoord']. "')"; 
if(mysql_query($sql_aanmelding)!==FALSE){
echo "Beste ".$_POST['achternaam'].", uw registratie is voltooid, vanaf nu kunt u <a href=\"index.php\">inloggen!</a>"; 
}else{
echo "Er trad een fout op: " . mysql_error();
}
als er dan iets fout gaat laat hij het weten! Dan heb je tenminste een foutmelding waarmee je iets kunt.
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Gebruikersavatar
Eddy74
Newbie
Newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 apr 2007 22:07

Het is gelukt

Bericht door Eddy74 » 14 apr 2007 21:01

:lol: bedankt voor de hulp. :lol:

De veldnaam kwam niet overeen met wat in de database stond.

in het formulier stond 'voornaam' en in de database alleen maar 'naam'.

Bedankt voor de tip

:lol: Met Vriendelijke Groet Eddy :wink:

Gebruikersavatar
ktf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1229
Lid geworden op: 14 feb 2006 21:47
Contacteer:

Bericht door ktf » 14 apr 2007 22:01

Graag gedaan
Verbruik van mijn laptopje+randapparatuur:
Gemiddeld: 27,1W (non-stop gemeten, 95 dagen lang)
Maximaal: 101W
Kosten per jaar: 23,76 euro (bij 10 cent per kWh)

Plaats reactie