Apple-patent voor mobiele iTunes-verbinding

Praat mee over opmerkelijke nieuwfeiten
Gebruikersavatar
ndm
Moderator
Moderator
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 feb 2006 22:55
Locatie: Steenbergen
Contacteer:

Apple-patent voor mobiele iTunes-verbinding

Bericht door ndm » 05 mei 2006 19:53

Apple heeft een patent aangevraagd voor het online kopen van liedjes, ringtones en videos's via een draadloos netwerk. In wezen gaat het dus om een draadloze uitbreiding van iTunes.

Het patent werd deze week gepubliceerd op de website van de Amerikaanse Patent en Trademark Office. Apple vroeg het echter al aan in december 2004 - het aanvragen van patenten is een kwestie van een lange adem.

Het patent omschrijft een uitvinding die consumenten met een mobieltje of pda in staat stelt een mediabestand te kopen bij een online winkel als iTunes, om deze dan op een later tijdstip naar een computer te downloaden.


Liedjes worden mobiel gekocht en dan als een soort bookmarks klaargezet om later binnen te halen vanaf een vaste verbinding. Het lijkt daarmee vooral een dienst voor muziekliefhebbers met een beperkt korte-termijngeheugen, die een nieuw ontdekt liedje direct willen kunnen bestellen.

Apple lijkt muziek zo mobiel bereikbaar te willen maken voor mensen die nog geen snelle draadloze (3g- of hsdpa-) verbinding hebben. Het patent houdt echter wel degelijk de mogelijkheid open dat muziek in de toekomst ook daadwerkelijk draadloos downloadbaar wordt.

Het lijkt een logische volgende stap voor Apple. Het bedrijf heeft al zijn eerste voorzichtige schreden gezet op de mobiele markt door een samenwerkingsverband aan te gaan met Motorola. De telefoonfabrikant levert een mobiele versie van de iTunes-software op sommige toestellen. Muziek moet echter nog steeds via een Mac of pc worden overgezet. Het is logisch dat met de opkomst van snellere draadloze netwerken muziek uiteindelijk mobiel moet kunnen worden gedownload.
Afbeelding

Plaats reactie